Wij verzorgen alle tandheelkundige behandelingen.

Preventieve tandheelkunde

We werken met passie voor ons vak. Een persoonlijke behandeling van elke patiënt met een mooi en gezond gebit als resultaat, daar streven we elke dag naar. We maken gebruik van de nieuwste apparatuur en technieken en door regelmatige bijscholing blijven we op de hoogte van de meest recente procedures en materialen.

Conserverende tandheelkunde

Dit zijn tandvullingen die een stukje tand vervangen dat door tandbederf (cariës) of breuk verloren is gegaan. De vullingen in onze praktijk zijn meestal van composiet en worden steeds zorgvuldig gelegd onder rubberdam.

De rubberdam, ook weleens cofferdam genoemd, wordt in de tandheelkunde gebruikt om een tand of een groep tanden te isoleren. Hierdoor wordt het werkterrein droog gehouden, wat vooral nuttig is bij het gebruik van vochtgevoelige vulmaterialen zoals composieten. Op die manier kunnen we de duurzaamheid van zo’n vulling aanzienlijk verhogen.

Kindertandheelkunde

Voor kinderen is het aangewezen om op halfjaarlijkse controles te komen. Tijdens de controles staat preventie centraal: er wordt nagegaan of er gaatjes zijn en we sturen de mondhygiëne bij waar nodig.

Daarnaast volgen we de doorbraak en wisseling van het gebit op de voet op. Melktanden hebben als functie ruimte te houden voor de definitieve tanden. Wanneer er vroegtijdig melktanden verloren gaan kan dit nadelige gevolgen hebben voor het volwassen gebit. Indien de tandstand moet gecorrigeerd worden, verwijzen wij door naar een orthodontist.

Esthetische of cosmetische tandheelkunde

Een stralende glimlach en een verzorgd gebit wil toch iedereen? Behandelingen zoals vorm- en kleurcorrecties (bleaching), het plaatsen van facetten, een snijrandverlenging, … behoren tot de oplossingen binnen de esthetische tandheelkunde. Een perfect gebit is voor iedereen mogelijk, dus ook voor jou.

Endodontologie

Ook wortelkanaalbehandeling genoemd.

Een tand bestaat uit een kroon en één of meerdere wortels. In elke wortel loopt een kanaal waarin zenuwvezels en bloedvaten zitten. Als dit weefsel bacteriën bevat moet een wortelkanaalbehandeling worden uitgevoerd. Bij deze behandeling verwijdert de tandarts de tandzenuw en het geïnfecteerde tandmateriaal. Vervolgens wordt het wortelkanaal grondig gereinigd en gedesinfecteerd. Tot slot worden de wortelkanalen opgevuld.

Prothetische tandheelkunde

Ook uitneembare tandheelkunde genoemd.

Dit kunnen kunststofprotheses zijn of skeletprotheses (op een metalen basis). Uitneembare protheses zijn mogelijk op natuurlijke tanden of op implantaten.

Prothetische tandheelkunde

Kronen en bruggen zijn duurzame vervangingen van tanden. Ze benaderen de oorspronkelijke vorm en functie zoveel mogelijk.

Een kroon is een kapje van porselein dat precies over een afgeslepen tand past. Het kapje zit op de tand vastgelijmd. Door een kroon krijgt de tand zijn oorspronkelijke vorm en functie weer terug.

Een brug wordt gemaakt ter vervanging van één of meer ontbrekende tanden en zit vast aan twee of meer pijlers. Dat zijn afgeslepen tanden aan weerszijden van de open ruimte van de ontbrekende tand. Een brug bestaat uit twee of meer kronen die op pijlers passen en een brugtussendeel, ook wel pontic genoemd.

Implantologie

Om je gebit gaaf te houden, bieden wij tal van oplossingen. Implantologie heeft tot doel één of meerdere van je tanden te vervangen door tandimplantaten. Implantaten zijn kunstmatige wortels vervaardigd uit titanium, die in uw bot geplaatst worden. Hierop kan een kroon, brug of zelfs een prothese aangebracht worden. Dit is een zeer complexe materie en er zijn tal van toepassingsmogelijkheden.

Wij geven u graag advies!

Tandextracties

We proberen steeds alle andere opties uit te zoeken alvorens we overgaan tot tandextractie (uittrekken van tanden). Indien dit toch nodig is, geven wij je het meest gepaste advies.